Eli siis Hainan on Kiinan Hawaii. Me ollaan alusta asti koitettu saada lupaa ylimääräiseen lomaviikkoon jotta voitaisiin käydä siellä. No pitkään näytti ettei me sinne päästäis! Mutta eilen meillä oli meijän tutorin tunnit. Se ilmotti että ollaan saatu lupa pitää yksi ylimääräinen viikko lomaa.
No se alkaa perjantaina 20 tätä kuuta ja se sopii meijän kevät loman kanssa yhteen joten olemme kaksi viikkoa reissun päällä.
Alku peränen meillä sälleillä on tämä.

Peking junalla. Loman alussa. Siellä muuri ja sen sellaset nähtävyydet olis tarkotus käydä kattomassa. Nähtävää kyllä riittää. Hotelli sielt maksaa 118 yuania yö. Alakerran Edie oli viime viikolla käydy ja pystyi neuvomaan halvan ja hienon mesta ja keskustasta.

Pekingistä sitten lentäen Hainanille joskus keskiviikko torstai sektorilla. Siellä varmaan viikko ja paluu matkalla kaupunki minkä nimeä en muista mutta jota sanotaa Kiinan kaunemmaksi. Saattaa olla rankka reissu.
Tarvii varmaan pitää paperipäiväkirjaa ku en viitti konetta raahata mukana. Ku ei toi wlanikaan toimi niin on nettiin pääseminen oma hankaluutensa. Katotaan nyt jos joku muu ottaa?
Joten budjetin laskeminen tarvii aloittaa. lento halvimmillaan Peking Hainan 1130 ja sielt "Kauniista" 1000 Wuhaniin. Junasta ei vielä varmuutta, mut varmaan lähellä 300. Hotelli Peking n. 700 ja Hainan varmaan tupla?
Joten äkkinäinen arvio: 4500 yuania. Niin ja Kauniin kaupungin hotelli uupuu viel. Hinta taso kuitenki varmaan samaa 700 luokkaa?! Eli 5000 yuania. Avustuksia saa laittaa tulemaan. =)

Mitäs tänne muuta. Maanantai meni väsymyksessä. Ei tapahtunut mitään ihmeellistä ja missään ei käyty(paitsi koulussa) niin ja illalla bilistä.
Tiistai (eilen) Kouluu ja ilmotus et huomen vapaa päivä eli tänään. Ruokaa ja sit kotiin potemaan maailman suurinta pääsärkyä! Oli ihan helvetti koko päivä. No Maria näytti mulle illalla yhden uuden hieronta paikan. 15 yuania + 15 yuania taksilla. Siis kasvo-, pää-, käsivarsi-, harti-, niska-, jalka- ja selkähieronta!
Selkä hieronta mallia tyttö selänpäälle kävelemään. Mutta nyt on selkä auki ja pääsärky helpotti. Tosi jees. Ei se kyl viel kunnon suomalaiselle murjonnalle pärjää. Sit käytiin uudella ruokatorilla(siis mulle uusi). Dumpli... (taikina kääröjä missä sisällä jotain kaalia ja lihaa vähän niinkuin pasteijoita)jotain syötiin. Oli tosi hyviä ku olivat paistettuja ku muuten niitä saa keitettyinä.

Sit paluu matkalla Mikko soitti että onko mulla jotain tekemistä? No ei mulla ollut. Se oli luvannut mennä jonkun luokan "juhliin" ja pyysi mua mukaan.
No mä suostuin. Siis meininki oli sama ku meillä sillon joskus alaasteella. Syötiin pähkinöitä ja juotiin vettä. Sit leikittiin seurapelejä ja laulettiin. No Mikko hoiti meijän laulu osuuden. Ja oikeestaa kaiken muunkin. Esittäydyin kuitenki ja kerrottiin siinä yhessä vähän suomesta ja sellai. Oltiin vissiin vähän tylsiä tai sitten ne ei vaan ymmärrä kunnolla englantia niin ei ne meitä kuunnellu vaan sit vähän myöhemmin ne oli kyselemässä mikä sun nimi on ja mistä olet kotosin ja minkä ikänen... Siis ku me nää asiat just kerrottiin.
Aika ihme meininkiä. No päästiin onneks vähän kymmenen jälkeen lähtemään kotiin. Sit meninkin nukkumaan aikasta heti. Nyt sai nukkua sit oikeen kunnolla.

Tarttis varmaan nousta tästä sängystä ylös. Nääää.

Moikkelis vaan.