Jups. Eli perjantain mentiin. Aamulla koulun jälkeen Oliverin kämpälle ja varailtiin hostel/hotelli huoneita. No hostellit eivät ottaneet meitä vastaa ku kuulemma ulkomaalaiset lisää riskiä rikollisuudelle? Ilmeisesti kuitenkin niin päin että me houkutetaan pitkäkyntisiä paikalle. No vähän se sitten kesti (hotellin saaminen) niin ku kaikki muukin tässä maassa tuntuu kestävän. (MAO)
No suosittelivat meille tätä hotellia missä sit oltiin. (200 yuani per henkilö viikonloppu. Ei paha)

Seuraavaksi mentiin Oliverin opastuksella ostamaan junalippuja lippuluukulta. Eli siis tällä koulujen lähellä on pieniä koppeja mistä saa lippuja pientä lisäkorvausta vastaan. Lisäkorvaus on 5 yuani. Nyt tiedämme että se kyllä kannattaa!

No lähtö kämpiltä 2 aikaan ja juna lähti 4.28. Ajoissa oltiin mutta kuintenkin. Meno juna oli ok. Kaikilla paikat ja ilmastointi. Me kuitenkin Henkan ja Paten kanssa siirryttiin ravintola vaunuun ku ei ollu pöytää käytössä niinkuin muilla. Saatiin juomaa ja ruokaa. Ihan hyvää ja halpaa VR:ään verrattuna. 4€ruoka(kunnon ruoka) ja juoma.

Lisäksi ostimme pelikortit ja aika kului kuin siivillä. Saatiin seuraksi loppumatkasta naapuripöydästä kiinalainen tyttö. Hän ei ollut ihan varma Englannin kielisestä nimestään. Vaihtoehdot: Lumikki, Pinkkihevonen ja Pinky! No me suositeltiin Pinkyä, mutta ei se oikeen osannut päättää. Oppi se kuitenkin pelaamaan Paskaa. 

Perille päästiin ja todettiin että paluulippujen ostaminen ei onnistu enää siihen aikaan illasta. No sitä enempää(silloin) miettimättä lähettiin taksille ja Amy kertoi kuskeille että mihin ollaan menossa.
Hotelli löyty ja näytti todella komialta ulkoapäin täydessä iltavalaistuksessa.
Oli katu tasossa mäkki ja supermarket. Eli peruspalvelut hollilla.
Sisälle ja hissiin. Hotelli sijaitsi viidennässä. Hissin seinässä kyltti yökerhosta joka oli kolmosessa. No päätettiin että sinne mennään.
Huoneet saatiin odottelun jälkeen ja eikun menoks. Eli vähän olutta ja mäkkiä alle ja yökerhoon hyvissä tunnelmissa.
Päästiin sisään ja neiti opasti meidät isolle sohva ryhmälle. Siihen jäätiin ja rupesi vähän meikäläistä ihmetyttämään että kui tätä porukkaa nyt näin hirveesti pyörii ympärillä. No saatiin pullo pöytään ja sillei. Siinä lähin vessaan ja silmät avautuivat. Paikka oli täynnä alannaisia(maksullisia ****) ja homopoikia!!! Nättiä! No Aku ja Amy tuli myöhemmin ku me muut ja pyysin sitä kysymään et mikä tää meininki niinku on. Kyllä se äijätarjoilija(joka muuten istu kokoajan meijän pöydässä ja kovin joi meijän viskiä) kovin vakuutti että ne ei olis huoria, mutta ei me sitä nielty Akun kanssa ja Amy pyysi että ne tytöt poistuis meijän pöydästä. No teho oli vähän mitä oli.
Sitten siinä aikaa kului hetki ja Patrik rupes ihmettelemään et miks olin niin tylsistyneen näköinen. Käskin sen kattoa ympärilleen. ja osotin yhtä jätkää. Kaverilla valkoset PVC "shortsit"(aika vähän kangasta) päällä ja joku naru yläkropassa. Homo. No kyllä hän se sitten kaikille vihdoin kävi selväksi että paikanvaihto.
Taksiin ja keskustaan baarikadulle. Löytyi Soho sieltäkin (identtinen) ja sinne loppuillaksi.

Lauantai aamu. No kyllä se valkeni jo mulle 10 aikaan ku Aku tuli hakemaan mukeja.
Suihkun jälkeen olin jo ihan elossa.
Käytiin Akun kanssa (nopeasti) supermarketissa. Juotavaa ja vähän suolasta ostettiin ja siinä meni varmaan puoltuntia ku näillä taas kesti.
Hotellille ja muut hereille.

12 aikaan sitten lähettiin liikkeelle. Mentiin samalla kadulla sijaitsevaan ravintolaan syömään. 10 yuania per nappi ja hyvää luokaa oli! Vatsa täynnä on aina mukavempaa.

Mentiin vanhalle (nyt en muista kuin vanha) yliopistolle joka nykyään on "Museo" tai jotain...
Oli sellaset puitteet että mäkin voisin siellä opiskella ihan mielellään. Saatiin paljon hyviä kuvia ja sen sellasta.
Sieltä takasin kaupunkiin.
Ja vähän lepäilyä. Illalla oltiin Sohossa jälleen ku Amy kysy taksi kuskilta että onko siellä jotain muuta ravintolaa mitä se vois suositella ja ilman mitään special tarjontaa. No ei siel sit kuulemma ollut!?!?!?! Aika kumma kaupunki. No ilta meni miten meni ja sille. =)

Eli kaikki kuvat ja videot mitä otin tähän asti ovat mennyttä. Muistikortti jonka ostin täältä kuukausi sitten päätti hajota. Katsotaan jos jotain on tehtävissä? tuskin kuitenkaan.

Sunnuntai.
Vähän herääminen tuotti ongelmia mutta ei niin pahoja kun hotelli kämppikselleni(Mikko)
Mä heräsin kelloon (klo. 11) ja menin pitkääää suihkuun. Sain suihkun päälle ja puhelin rupesi soimaan en jaksanut vaivautua vaan ajattelin että kyllä Mikko vastaa huoneen puhelimeen. No ei. Hetki ja se soi uudelleen. Sitten joku hakkasi oveen ja ei mitään ääntä Mikosta. No jatkoin suihkua ja puhelin soi viel varmaan 5 kertaa.
Suihkun jälkeen soitin Akulle ja kerroin että ollaan hengissä. Mikko vaan nukkuu.
Kyllä se siitä heräsi ja päästiin lähtemään rautatieasemalle päin.
No siellä sitten huomasin et muistikortti häiriö lukee kameran näytössä. Vähän syletti. Ei se toimi vieläkään. Ottaa piehen oikeen kunnolla.
Junalippujen osto. Nyt kaikki tarkkana hyvä vinkki! Osta liput pikkukioskista ja ajoissa.
Sadan metrin jonot lippuluukuille(no vähän liiottelin), että kyllä siinä loppu päivä olis mennytkin. Siinä sitten mietittiin että mitä tehään ja Amy sai kuningas ajatuksen. Se soitti Oliverin "Siskolle", mutta koska tässä maassa sellainen kännykkä liittymä mikä toimii kaikkialla on harvinaisuus niin se menikin vaikeeksi. Puhelin kioskitkaan ei toimi ihan järkevästi.  Jotenkin voit käyttää sitä känny liittymää siihen soittamiseen mutta en tiedä miten?
No saatii hänet kiinni ja lupasi hoitaa meille liput ja tulla tuomaan ne meille sitten vähän ennen ku tarvii lähteä. JEEE!

Laukut säilytykseen. Sekin kesti 20 minuuttia. Kaikista repuista omat kuitit ja sähellystä ja lisää söhellystä. Ihme meininkiä.
Taksiin ja Meri maailmaan. Oli paljon erinäkösiä kaloja muita meren eläviä. Ei ollut kyllä meille tuntupia elukoita lainkaan. Et jos jollekin (Pekka ole varovainen) joku sellanen kala tarttuu koukkuun niin kyllä perseelleen tuiskahtaa. Se on varmaa.
Rautatieasemalle päin lähettiin hyvissä ajoin. Ja mentiin oikeen PikkuBussilla. Siis niinku ISOLLA P:llä!
Mutta perille päästiin ja maksoi vähemmän kuin kaksi taksia. Käveltiin ennen rautatie asemaa yhden ylikulku sillan yli jossa oli kerjäläisiä kerjäämässä rahaa. Siis mikä vaivaa tätä maata. Ihmisellä ei ole mitään arvoa jos se on vähänkin vammautunut tai jotain muuta. Kadulle vaan ja ihan oman onnensa nojaan. Ilmeisesti ihmiset heittävät lapsen ulos jo se on syntyessään vammanen. Ja en edes viitsi kuvitella mitä muuta niille saatetaan tehdä. Ei tällä näy missään kehitysvammaisia tai sokeita. Ja on tämä kuitenkin niin iso maa että on niitäkin syntynyt. Mutta missä nyt?? Harvat kadulla ja loput...
Maksakaa verot vaan ja olkaa tyytyväisiä suomen sosiaali turvaan ja huolenpitoon mutta älkää käyttäkö väärin näitä palveluita.
No se siitä valistuksesta.

Saatiin liput ja kohti junaa. Ihmeteltiin ku lippujen hinta oli puolet siitä mitä tullessa. (41yuania) No se selvisi. Ei ollut enää parempiin vaunuhin lippuja. Ja ei saatu edes paikkalippuja. Nice!!!!
Juna oli sitten just sellasta mitä saattoi kuvitella. Eihän me meinattu mahtua edes kyytiin. Tavara hyllyt täynnä ihmiset istu ja seiso keskellä käytäviä ja ahdasta oli. Oli sentään ilmastointi (Thank God!)
Lisäksi tämä juna oli tunnin hitaampi kuin toiseen suuntaan. Eli viiden tunnin Hel**** alkoi.
Yritimme päästä ravintola vaunuun Amyn kanssa kun muut jäivät pitämään "paikkoja." No minä ja kohtalaisen kokoinen selkäreppu siinä ruuhkassa= HIKI ja KUUMA

Ravintola vaunu löytyi mutta ei sinne sisään päässyt vaan se oli lukossa. Meininki se että tarvitsi venata että joku poistuu sieltä. No kaikki olivat juuri sen näköisiä että eivät ole lähössä mihinkään.
Takasin "paikoille".
Oli jätkät ilosia kun kuulivat!

Sain itse istuma paikan reilun puolentoista tunnin seisoskelun jälkeen. AHHHHH. Jalan pohjat paloivat koko ajan joten kyllä helpotti.
Amy ja Aku saivat tunnin päästä paikat. Muut seisoivat koko viiden tunnin matkan.(hattua nostan)
Mä istuin niin kaukana muista että kävi vähän Kiinalaisten jutut tylsiksi matkan aikana ja niissä penkeissä nukkuminen oli täysin mahdotonta mulle. Mutta kotiin päästiin ja kiva niin.
Oli viikonlopun aikana ruokakuja tyhjentynyt aikasta tavalla. En tie mitä on kaikille meijän lempiruoka paikoille käynyt? MITÄ ME NYT SYÖDÄÄN! No kyl sielt viel löytyy muutama koju.
Seurataan tilannetta.

No tässä tämä nyt sitten tältä erää. Hyviä jatkoja ja paljon viisaampana seuraavia seikkailuja kohden, mutta ei ensiviikonloppuna. Akulla on synttärit! Isot bileet ja kakkua!
Mitähän sitä ostain synttäri lahjaksi?? HMMM...

Moikka vaan.

P.S Niin sunnuntailta löytyy kuvia! Ja ne on jo laitettu paikalleen joten vaan kattomaan.
Niin siis mä ostin kiukus päissäni uuden kortin kameraan ennen akvaariota. Sain kyllä aika edullisesti tinkattua kun ottaa huomioon että mistä sen ostin. hinta tippui 69yuania. ilman suurempaa yritystä joten kai niissä hinnoissa vähän ilmaa on.